Centre d’Art Tecla Sala.

Els directors dels equipaments de la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya agraeixen els primers paquets de mesures de suport a la cultura de la Generalitat i alguns ajuntaments, però consideren que és necessari adoptar “altres accions i polítiques de major impacte i recorregut”, específicament pensades per fer front a la crisi del coronavirus.

En un comunicat conjunt, els directors reivindiquen que tots els centres de la Xarxa mantinguin els equips i pressupostos assignats per cada ajuntament i proposen noves línies de suport als professionals independents de les arts visuals, que s’ofereixen a canalitzar.

Més concretament, els Centres i Espais d’Arts Visuals demanen quatre línies d’ajudes:

  • A projectes de recerca i investigació per a artistes, crítics i grups de recerca, per a l’elaboració de nous projectes.
  • A la producció d’obres d’art susceptibles de ser posteriorment patrimonialitzades a través del Pla d’adquisicions d’art contemporani.
  • A projectes artístics d’acció comunitària en el context social, educatiu, sanitari, etc.
  • A projectes artístics digitals, inclosos aquells que tenen per objecte la projecció internacional dels artistes.

Finalment, els centres de la Xarxa expliciten que, per tal de poder encarar nous projectes específicament pensats per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, cal trobar “recursos extraordinaris” per poder contribuir “activament i propositivament” en el pla de xoc del sector de les arts visuals contemporànies.

La Xarxa està formada per l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, el Bòlit – Centre d’Art Contemporani de Girona, el Centre d’Art la Panera de Lleida, el Centre d’Art Tarragona, el Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre i MAC – Mataró Art Contemporani.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram