La vuitena edició de la Wikimedia Hackathon, celebrada durant el cap de setmana a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha impulsat 84 nous projectes, la majoria dels quals serviran per fomentar la diversitat lingüística, millorar la base de dades Wikidata i progressar en l’automatització de la lluita contra el vandalisme. Organitzat per Amical Wikimedia, l’esdeveniment wiki més important del món va reunir uns 300 assistents de 48 països.

Entre els treballs impulsats hi ha la creació d’un teclat virtual per la llengua fon que es parla a Benín i un prototip per poder traduir articles des del mòbil. En aquest sentit, el multilingüisme ha estat un dels pilars d’aquesta edició. Entre els altres projectes hi ha diverses millores en el sistema anomenat Ores per la detecció del vandalisme a la Viquipèdia, un nou joc per millorar la base de dades Wikidata i un espai al núvol per projectes de desenvolupadors.

Enguany ha estat el primer cop que la Wikimedia Hackathon s’organitza en una ciutat del sud d’Europa. També per primera vegada s’ha rebutjat l’ajuda de grans empreses i s’ha posat l’organització en mans d’un equip de voluntaris. Inspirats per aquest fet, una quarta part dels inscrits s’ha ofert també per ajudar en tasques de voluntariat. D’aquesta manera, Amical Wikimedia ha volgut ser coherent amb els valors que defensa en projectes com la Viquipèdia i la resta d’actes que organitza. Una manera de fer reconeguda per la directora del programa d’esdeveniments de la Fundació Wikimedia, Rachel Farrand, en l’acte de tancament.

L’edició de 2019 de l’esdeveniment tindrà lloc a Praga, on s’espera que es mantingui l’esperit de la present convocatòria, que tinguin continuïtat els projectes tècnics començats enguany, i que les aliances forjades entre desenvolupadors de diferents comunitats donin fruit en col·laboracions a llarg termini.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram