La Virreina Centre de la Imatge celebra el 40è aniversari amb la inauguració de quatre noves sales d’exposicions a peu de carrer que permeten obrir la institució a la Rambla de Barcelona.

La remodelació de la planta baixa del Palau de la Virreina ha permès convertir el que eren sales de reunions en quatre espais que aquesta temporada acolliran les propostes contemporànies del centre. “Hem aconseguit generar una major obertura cap a la Rambla i aprofitar la connexió des del punt de vista expositiu”, explicava dimecres el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats. “És estrany que no s’hagi pensat abans”, va admetre.

Les noves sales d’exposicions pretenen acostar el programa de l’equipament als passavolants, injectant contingut cultural i artístic a una de les artèries principals de Barcelona, que es vol recuperar per a la ciutadania. “És una declaració d’intencions: ja que en aquest mandat es vol iniciar la reforma de la Rambla, què millor que contribuir-hi des d’aquest espai tan emblemàtic”, va ressaltar Subirats.

El director de La Virreina, Valentín Roma, va afirmar que les noves sales suposen un gran repte i que “encara no han digerit aquesta nova finestra”, va dir durant la presentació de la temporada 2020. “Volíem fer una programació que sintetitzés tots aquests anys i que reforcés les línies de treball que portem desenvolupant des del 2016”, va apuntar Roma sobre el 40è aniversari.