El Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona organitza del 7 al 9 de febrer Fanzins atemporals, un laboratori ciutadà d’experimentació i prototipat, amb la finalitat de repensar, reconfigurar i reutilitzar de noves maneres la col·lecció de 849 fanzins disponible al Dipòsit Digital de Documents de la UAB.

El laboratori es dirigeix a tota la comunitat universitària de la UAB i a qualsevol persona interessada en la temàtica. La participació és oberta i gratuïta amb inscripció prèvia. El termini apuntar-s’hi finalitza el 17 de gener.

L’objectiu és donar a conèixer la col·lecció digitalitzada al Dipòsit dins de la comunitat universitària per tal de repensar-ne els usos i la forma en què es vol reutilitzar. Durant el laboratori, els participants crearan diverses línies de treball a partir de les quals iniciar el procés de prototipatge. Aquestes línies seran flexibles i permeables a les decisions que prenguin els diferents grups durant el del laboratori.

Fanzins atemporals tindrà lloc el dimecres 7 i el dijous 8 febrer al COMTEC-Centre de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB (de 9 a 17 h), i el divendres 9 de febrer a la Sala de Graus de la Facultat de Comunicació (de 9 a 14 h) .

Valoritzar la col·lecció com a material documental

“Partim de la idea que la digitalització, la visibilització i la creació col·lectiva de nous usos per a la col·lecció de fanzins de la UAB és una manera de retornar a la ciutadania, a través d’una institució pública com la nostra universitat, aquestes obres de creació col·lectiva, perquè puguin ser reinterpretades i reutilitzades també col·lectivament en el moment actual”, explica Meritxell Barea Molina, responsable del grup de treball que coordina la iniciativa.

“No només volem difondre la col·lecció i donar-li visibilitat, sinó que volem que esdevingui un material documental significatiu que es faci servir a classe, en treballs de recerca o en altres contextos de la UAB, per comprendre des d’un altre prisma una determinada època, un determinat fenomen, etc.”, assenyala el Servei de Biblioteques en un comunicat. “Volem que aquesta col·lecció es repensi, es reconfiguri i es reutilitzi de noves maneres; volem dotar-la, en definitiva, d’atemporalitat”, afegeix.

La UAB digitalitza una col·lecció de 849 fanzins
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram