La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) tindrà un codi de bones pràctiques, nombrarà un defensor del client i no emprendrà accions legals de caràcter penal contra usuaris en l’àmbit digital, sinó que ho farà només contra estructures organitzades “quan el nivell d’infracció resulti massiu”.

Aquests són tres dels deu “manaments” del nou programa de la SGAE, que ha presentat aquest dilluns el president del consell de direcció, Eduardo Bautista, i que estarà en vigor fins al 2014. Bautista ha destacat que la SGAE està en procés de canvi i que aquest decàleg pretén desplegar la “sensibilitat” d’una societat nascuda fa 111 anys amb l’entorn de les xarxes socials.

D’altra banda, també proposarà a l’Administració de l’Estat una reforma de les competències de la Comissió de Propietat Intel·lectual per reforçar el seu paper com a intermediària i reguladora de conflictes per tal que es redueixin els litigis que encara existeixen i sol·licitarà que es continuïn realitzant les auditories anuals.

En aquest decàleg d’intencions, la SGAE pretén intensificar la informació dels seus sistemes de repartiment amb una explicació detallada de les regles que s’apliquen per garantir que els diners que es cobren per l’ús de les obres arriben als seus propietaris, els autors. Aquesta publicació es realitzarà tant a la pàgina web de l’entitat com a les xarxes socials.

Conjuntament amb la resta d’entitats de gestió col·lectiva, proposarà construir “una entitat única que alleugereixi els tràmits i treballi de mutu acord en els termes de les modificacions que es duguin a terme per adaptar-nos al nou marc legislatiu “, ha afegit Bautista.

Un altre dels punts destacats és que la societat vol intensificar la distribució de les obres a través d’internet, així com la “conscienciació” del consumidor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram