Durant la campanya electoral a les eleccions de la SGAE del maig, entre altres propostes, l’aleshores candidat Antón Reixa va apostar per la territorialitat i la pluralitat i fugir del centralisme. La seva promesa es farà realitat durant el primer semestre del 2013, quan es formaran diversos consells territorials per a les zones que superin el 3% de la massa social de l’entitat: Catalunya, País Valencià, Andalusia, Madrid i País Basc.

Els consells seran òrgans col·legiats de caràcter representatiu que volen reforçar la representació territorial dels autors, la democràcia participativa i les tasques de supervisió.

Aprovada la reforma dels estatuts

Aquesta mesura està contemplada en la reforma estatutària proposada per la nova junta directiva de la SGAE, la qual va ser aprovada la setmana passada amb el recolzament del 95,94% dels vots.

Els nous estatuts també comporten la revisió de les competències de la presidència i les vicepresidències de l’entitat; la supressió de les facultats que tenia encomanades l’anterior president del consell de direcció, i la definició de les funcions de la direcció general.

Una altra de les promeses de Reixa durant la campanya electoral també va rebre un ampli recolzament dels socis: el destí de les quantitats provinents de repertori pendent d’assignació. En concret, a patir del 2013, les quantitats no identificades es repartiran entre els socis un cop hagi transcorregut un termini de cinc anys. De fet, el 2012 ja s’han rescatat uns 75 milions d’euros, els quals seran repartits.

Durant l’assemblea, Reixa va presentar els grups de treball i les comissions de nova creació que busquen una major participació dels autors en els òrgans de direcció: el grup de treball permanent de la junta; el grup de treball d’entorns digitals; el de bones pràctiques; el d’anàlisi del format de les factures i liquidacions als socis, i el grup de treball per als estatuts i reglaments.

A més, s’han constituït comitès professionals de cadascun dels col·legis que formen la SGAE (Petit i Gran Dret, Audiovisual i Editorial), i es preveu activar les comissions autonòmiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram