La Setmana del Llibre en Català ha avançat el programa de la seva 37a edició, que se celebrarà del 6 al 15 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona, i ha fet públics els guanyadors de dos guardons, un dels quals nou.

Per una banda, La Setmana ha atorgat el 23è Premi Trajectòria a Margrit Lömker i Oriol Serrano, de la distribuïdora Les Punxes, pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre.

El jurat ha guardonat Lomker i Serrano “pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial”. L’acte de lliurament serà el 12 de setembre.

Per altra banda, la comissió organitzadora enguany ha decidit crear el Premi Especial La Setmana per reconèixer la tasca en favor de la llengua catalana i el foment de la lectura d’institucions, publicacions, agrupacions i altres entitats que, per la seva idiosincràsia, no podien rebre el Premi Trajectòria.

En aquesta primera edició, el guardó s’ha concedit a la revista Cavall Fort per “la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, la defensa del català i la consciència de país”. El lliurament serà el 14 de setembre.

Aquest nou premi no té una periodicitat concreta, i només s’atorgarà els anys que la comissió ho cregui convenient.

La Setmana del Llibre en Català 2019 comptarà amb 219 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions (un 7,5% més que l’any passat) i un programa amb 270 activitats, 60 de les quals adreçades al públic familiar i 13 als joves, a més de 12 itineraris literaris.