La Sala Beckett de Barcelona obre un parèntesi en la programació de la temporada amb un cicle que commemora un doble 30è aniversari: el de la seva obertura i el de la mort de l’escriptor i dramaturg que li dona nom. El programa del cicle està format per tres espectacles, cinc conferències, un assaig obert, diverses lectures dramatitzades, un recital de poesia, un laboratori i un curs.

El cicle arrenca amb Words and Music (del 7 al 9 de novembre), una obra radiofònica que Samuel Beckett va escriure per a la BBC, en una adaptació de l’actor Nao Albet i el músic David Albet, director artístic del Grup Instrumental bcn216.

Les altres dues obres són una nova versió d’Esperant Godot (del 27 de novembre al 4 de gener), amb traducció de Josep Pedrals i direcció de Ferran Utzet, i Beckett’s ladies, quatre textos breus de Beckett amb traducció i direcció de Sergi Belbel, i protagonitzats per Sílvia Bel, Míriam Iscla i Rosa Renom.

El cicle també ha impulsat Textos per no res (4, 11 i 18 de novembre), escenes inspirades en Samuel Beckett escrites per a l’ocasió per diversos dramaturgs catalans: Marc Artigau, Lara Díez, Denise Duncan, Josep Maria Miró, Iván Morales, Marc Rosich, Marilia Samper, Mercè Sarrias i Victoria Szpunberg.

Pel que fa a les xerrades, s’han programat cinc especialistes que oferiran aproximacions a les diferents vessants de l’obra de Beckett: Antonia Rodríguez Gago (13 de novembre), David Cortés (14 de novembre), Josep Pedrals (15 de novembre), Lourdes Carriedo López (20 de novembre) i José Sanchis Sinisterra (21 de novembre).