El Gran Teatre del Liceu ha suspès la seva activitat el mes de setembre de la pròxima temporada com una de les mesures per afrontar la retallada de fons públics procedents de totes les administracions, que enguany, com a conseqüència de la crisi econòmica, han reduït les seves aportacions. El setembre és el mes en què tradicionalment s’inaugurava la temporada lírica.

La notícia de la tisorada d’entre un 15 i un 20% de les aportacions de la Generalitat  a les grans institucions en el marc del pla de contenció que porta a terme l’Executiu d’Artur Mas, sumada a la ja sabuda reducció de les subvencions procedents del Ministeri de Cultura, ha obligat a prendre un seguit de mesures.

El mateix pressupost que fa deu anys

La direcció del Liceu negocia a més amb el comitè d’empresa ajornar les hores de treball; és a dir, “que les hores i jornades de treball que no es faran es puguin allargar a la resta de la temporada”. Són paraules del director del Liceu, Joan Francesc Marco, que no es planteja presentar un ERO, tot i que tampoc ho descarta: “L’últim recurs serà presentar un expedient de regulació, però estic convençut que arribarem abans a un acord”.

El pressupost per a la temporada que ve és de 48.417.000 euros, el mateix que tenia fa deu anys. La nova situació implica també un canvi de model en la gestió de l’entitat, atès que fins ara les administracions assumien el 52% del pressupost i la resta ho feia el teatre, mentre que ara la tendència s’ha invertit i la majoria del pressupost prové de recursos propis del Liceu.

La pròxima temporada també es preveu incloure els anomenats “preus dinàmics”. Es tracta d’establir els preus en funció de la demanda. Les entrades podran pujar fins a un 10% segons la demanda estimada del títol ofert. Anar a veure La Bohème sortirà més car que, per exemple, Il burbero di buon cuore. A més, també està previst incrementar els preus de les zones més cares, mentre que les entrades de dansa baixaran.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram