El consell de direcció de l’Institut Ramon Llull ha acordat la integració de la Residència Faber d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot en l’estructura i els plans d’actuació de la institució. A més, ha nomenat l’impulsor i director del projecte, l’escriptor Francesc Serés, nou director de l’àrea de creació de l’IRL.

La incorporació de la Residència Faber, posada en marxa el setembre de 2016, obeeix a la voluntat d’afavorir l’intercanvi i la mobilitat, tant de la creació literària i artística, com en el camp de la projecció de la llengua i la cultura catalanes en l’àmbit universitari i acadèmic.

“És un projecte transversal que afecta i afavoreix les diferents àrees del Llull i que ha de servir per fer de mirall i de reflex de les actuacions de l’Institut fora d’aquí”, explica la directora de l’IRL, Iolanda Batallé. “Com a residència d’arts ciències i humanitats, Faber serà un espai de recepció, aterratge i intercanvi que ens permetrà importar talent internacional i fer-lo interactuar a Catalunya, un retorn social i cultural permanent i transversal”, afegeix.

A partir de la incorporació de la Faber a l’Institut Ramon Llull, la voluntat és crear una xarxa de residències d’arts, ciències i humanitats als territoris de parla catalana.

Sobre la contractació de Francesc Serés, Batallé assenyala que respon al nou pla estratègic de l’IRL, que ha definit com “un treball d’expansió, aprofundiment i potenciació de la tasca del Llull en nous àmbits de la cultura”.

Ariadna Puiggené, nova directora de llengua i universitats

El consell de direcció també ha nomenat Ariadna Puiggené nova directora de l’àrea de llengua i universitats de l’Institut Ramon Llull, on el 2002 es va incorporar com a coordinadora, ocupant-se de les actuacions per a la promoció de l’ensenyament i el coneixement de la llengua i la cultura catalanes a les universitats de l’exterior, i a impulsar i articular el suport a les universitats, el professorat i els estudiants per mitjà de diversos programes i línies d’ajuts.

La designació d’Ariadna Puiggené s’ha fet “pensant en la defensa de la promoció interna de la institució”, argumenta Iolanda Batallé. La directora de l’IRL també destaca que el seu perfil professional “manté un equilibri entre l’execució i la visió estratègica”, i que el seu treball “contribueix a la creació de valor al nostre país posicionant el català en una situació homòloga a la de qualsevol altra llengua i cultura”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram