Un dels prats de Santa Maria d’Àneu on s’havia de realitzar el Doctor Music Festival (foto: Marta Lluvich / ACN).

El segon informe negatiu de l’Agència Catalana de l’Aigua per a la celebració del Doctor Music als prats d’Escalarre, al Pallars Sobirà, ha indignat les plataformes en defensa de la celebració del festival a les valls d’Àneu.

Ramon Villuendas, portaveu de la plataforma Salvem Doctor Music, ha dit que aquesta decisió ha generat una “indignació total” a la gent del territori pel funcionament de l’Administració envers les comarques de muntanya, i de manera especial el Pallars.

Villuendas ha aprofitat per exigir a l’ACA que compleixi amb la llei i tingui les lleres dels rius netes, i no com ara, plenes de vegetació i troncs que poden formar taps en cas de riuades. Per tot, anima a participar aquest dissabte a l’acte reivindicatiu que s’ha programat.

La plataforma Àneu Activa’t s’ha expressat amb la mateixa contundència, i la seva portaveu, Gemma Tizón, ha dit que la gent “està tipa” que decideixin des de fora que es pot fer al Pallars”, i “molt tips” que vetin tots els projectes relacionats amb les comarques de muntanya.

Villuendas ha insistit en la idea que un cop més l’Administració “gira l’esquena” al territori amb l’aplicació d’una llei “massa restrictiva” o “poc adaptada a la realitat”.

El que va ser alcalde d’Esterri d’Àneu ha dit que els ajuntaments de les valls d’Àneu feia cinc anys que treballaven amb el projecte, i que aquest segon informe de l’ACA ha estat un “gerro d’aigua freda” per a tot el Pallars.

Pel que fa a la reivindicació d’aquest dissabte pel funcionament de l’Administració i per demanar que el Doctor Music es quedi al territori, sortirà a les quatre de la tarda del parc del Pinell de Tremp. Els vehicles es dirigiran cap a Escalarre i al passar per cada poble (Pobla de Segur, Gerri de la Sal, Sort, Rialp, Llavorsí, la Guingueta d’Àneu i Esterri d’Àneu) la gent s’anirà sumant a la caravana.

En arribar a Escalarre hi haurà la lectura del manifest i recollida de signatures, i posteriorment un concert amb grups locals.