Les jornades professionals de la 22a edició de la Fira Mediterrània de Manresa enguany posen el focus en la perspectiva de gènere als escenaris, amb diferents ponents reflexionaran sobre les noves realitats que afecten el sector mitjançant diferents activitats.

El tret de sortida el donarà la directora teatral Carme Portaceli amb #onsónlesdones (10.30 h), que donarà pas a Dones i polítiques culturals a Catalunya (11 h)a càrrec d’Anna Villarroya, professora i investigadora de gènere i cultura de la Universitat de Barcelona.

Posteriorment hi haurà una taula rodona sobre bones pràctiques (12.30 h) amb la participació de Xavier Pujolràs, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya; Yolanda Olmos, directora de Dones Visuals; Carmen Zapata, de MIM (Dones de la Indústria de la Música), i Mercedes Peón, compositora, cantant i instrumentista gallega.

A la tarda s’han programat dues conferències més: Comunicar la cultura amb perspectiva de gènere (16 h)a càrrec de Cristina Baulies, cap de l’àrea de comunicació de l’Institut Català de les Dones, i El tractament de gènere als espectacles familiars (17 h), amb Cristina Vila, cofundadora del projecte Little Revolutions – Canvia el Conte.

La programació professional també inclou la sisena edició del Wine & Fest Forum, el Congrés Internacional de Festivals de Músiques del Món i Folk (enguany centrada en com i perquè exportar un model de festival), les presentacions de projectes, els showcases les reunions ràpides entre artistes i professionals de les indústries culturals, entre d’altres.