El proper 17 de desembre, Viladecans acollirà la 60a edició de la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes organitzada per Òmnium Cultural, que enguany suprimeix el tradicional sopar “de forma excepcional i per motius pressupostaris”. Per compensar-ho, l’organització aposta per la part artística i escènica de l’acte de lliurament dels premis, dotant de més importància el contingut literari de la vetllada.

“La prioritat és seguir fent una gala de lliurament que aposta per la cultura, la creativitat, en una proposta única i efímera”, va assegurar aquest dilluns la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, durant la roda de premsa de presentació de la Nit de Santa Llúcia.

La paraula com a protagonista

La proposta artística anirà a càrrec de Joan Font, director de Comediants, qui dirigirà els actors de l’Agrupació Mossèn Cinto Verdaguer (grup de teatre de Viladecans), el Cor de Teatre (un grup coral que canta un repertori polifònic sense partitures), i la companyia Càndida (formada per dos artistes d’arts plàstiques).

Joan Font va destacar que a la Festa de les Lletres Catalanes l’important són els premis, però que “cal envoltar l’acte, posar-li els coixins perquè també sigui una festa”. Font també va avançar que la paraula serà la protagonista de l’espectacle a través de diferents formes: cantada, dita i escrita.

Augmenta la participació als premis

Durant la presentació, el director editorial del Grup 62, Fèlix Riera, va destacar que enguany ha augmentat el nombre d’originals presentats a les principals categories: de 28 a 37 al premi Sant Jordi de novel·la, de 50 a 74 al Carles Riba de poesia, i de 27 a 46 al Mercè Rodoreda de contes.

“Els autors que guanyen algun d’aquests premis assoleixen un grau de prestigi que fa que el guardó sigui quelcom més que la dotació econòmica que rebent”, va assegurar Riera. En total, es lliuraran onze guardons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram