La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar dimarts per unanimitat una proposta d’ERC que estipula que el govern municipal realitzi els canvis urbanístics necessaris per garantir el futur de la Nau Bostik. Actualment el pla urbanístic de la nova estació de la Sagrera qualifica bona part de la zona on hi ha aquesta fàbrica de zona verda.

Ara fa sis anys que un grup de veïns de la Sagrera van entrar en aquesta antiga fàbrica per reivindicar-la com un espai per al barri després de més d’una dècada abandonada. El que en un principi semblava gairebé una utopia es va convertir en realitat i des de fa temps la Nau Bostik és un espai cultural de referència de Sant Andreu i la ciutat. Els seus responsables fa temps que reclamen que es conservi l’espai, que es faci un procés participatiu per decidir-ne els usos i que la gestió segueixi sent comunitària.

La proposició aprovada dimarts també contempla que en un futur es retirin les teulades amb amiant que hi ha al recinte i que s’elimini la possible contaminació que hi pot haver al sòl.

L’edifici és propietat de la immobiliària la Llave de Oro, que va arribar a un acord amb els veïns a canvi que es fessin responsables del pagament de l’IBI i les despeses corrents.