Un total de 25 poblacions acullen la sisena edició de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, que se celebra de l’1 de juliol al 23 d’octubre. D’aquesta manera, el projecte no para de créixer: el primer any es va celebrar a Barcelona, el segon a Esterri d’Àneu, i des de 2013 té un caràcter multiseu: en aquella edició va tenir lloc a sis poblacions; el 2014 es va celebrar a 12 municipis; l’any passat a 14, i ara a 25.
Enguany, les poblacions participants, són: Amposta, Avinyonet del Penedès, Barcelona, Campredó, Calldetenes, Cervera, El Cogul, Esterri d’Àneu, Manlleu, Mas de Barberans, Palamós, Puigcerdà, Ripoll, Roda de Ter, Sant Feliu de Guíxols, Sant Vicenç de Torelló, Santa Oliva, Solsona, Taradell, Terreta-Tremp, Torelló, Torroella de Montgrí, Vall d’en Bas, Valls i Vic.
En conjunt es projectaran 84 produccions relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic, combinant filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes amb el denominador comú de ser d’alguna manera testimonis de formes de vida que es donen en la societat. A més, la sisena edició té com a convidada la cultura mexicana (els tres anys anteriors havia estat l’italiana).
La Mostra pretén il·lustrar com l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia durant els darrers anys, i posar de relleu com la recerca en aquest àmbit s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò investigat.