Un any més, la literatura catalana compta amb una nodrida representació a la Fira del Llibre de Frankfurt, que celebra la seva 71a edició fins diumenge.

De fet, la participació creix amb la presència de 35 editorials, associacions i institucions, que s’aixopluguen en l’estand organitzat per l’Institut Catalana de les Empreses Culturals. Aquest duu per lema Catalonia. Land of Books; Barcelona, City of Literature, i ret homenatge al poeta Joan Brossa, amb motiu del centenari del seu naixement.

Les editorials participants, són: 9 Grup Editorial, Almadraba Editorial, Angle Editorial, Animallibres Editorial, Bambú Editorial, Barcanova Editorial, Blume Editorial, Coco Books, Comanegra Editorial, Combel Editorial, Edicions Bromera, Eumo Editorial, Flamboyant Editorial, Gedisa, Grup 62, Grup Enciclopèdia, Marcombo, Mediterrània Editorial, Mosquito Books Barcelona, My Magic Story, Norma Editorial, Pagès Editors, Sentir, Som Ara Llibres, Tigre de Paper, Trípode Editorial, Universitat de Barcelona, Vegueta Ediciones, Voliana Edicions i Zahorí Books.

A més, també estan representats en el certamen l’Institut Ramon Llull, l’Ajuntament de Barcelona, el Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, i l’ICEC.

El protagonisme de la literatura catalana com a convidada d’honor en la Fira de Frankfurt de 2007 va significar un punt d’inflexió per l’increment del número de traduccions a altres llengües i per la visibilitat internacional del sector editorial català, a més del reconeixement de la cultura catalana a l’estranger.