El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s’ha reunit a Montevideo amb la ministra d’Educació i Cultura de l’Uruguai, María Julia Muñoz. Un dels objectius de la trobada era explorar possibles col·laboracions per divulgar la cultura catalana a l’Uruguai i la uruguaiana a Catalunya.

“Tant en educació com en cultura, dos àmbits molt importants pel futur dels nostres països, hem vist molta afinitat”, ha destacat Bosch després de la reunió. El conseller ha afegit que a l’Uruguai “tenim aliats, tenim persones molt pròximes que estan disposades a treballar perquè els dos països podem millorar en molts aspectes”. Per la seva part, Muñoz també ha ressaltat aquest compromís de continuar treballant junts.

Alfred Bosch ha remarcat que ambdós països comparteixen “grans figures com l’actriu Margarida Xirgu, el pintor Joaquim Torres García o l’escriptor Eduardo Galeano”. En aquest sentit, ha assenyalat que els dos governs exploraran com fer més activitats que els agermanin mitjançant unes figures “que representen un lligam històric amb l’Uruguai per part de Catalunya”.