El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts els decrets per crear dos nous títols propis: els cicles de grau mitjà d’animació en circ i de grau superior de tècniques en actuació teatral. L’objectiu és cobrir les necessitats de qualificació professional existents a Catalunya en aquests sectors, ja que l’Estat no disposa de cap titulació en aquestes matèries.

“A tot l’Estat espanyol no hi havia enlloc on formar-se per ser professional del circ, i tradicionalment calia anar a França o Bèlgica”, ha argumentat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, respecte la primera titulació, una vella reivindicació del sector.

Sobre la segona, ha recordat que ja existeix una titulació superior impartida per l’Institut del Teatre, però que “a nivell de formació professional no n’hi havia prevista cap”.

Els alumnes que cursin el nou cicle de grau mitjà d’animació en circ rebran formació relacionada amb la realització d’activitats i se’ls ensenyarà a actuar en públic en números no especialitzats o com a col·laboradors d’altres artistes de nivell superior, així com a incorporar-se al sistema de vida del circ. En el camp professional, els titulats podran treballar de forma autònoma o integrar-se en companyies circenses.

El cicle té una durada de 2.000 hores repartides en dos cursos acadèmics i en deu mòduls: col·locació corporal; coneixement del cos; preparació física i entrenament; eines per a la creació; acrobàcia a terra; acrobàcia sobre aparells; parades de mans; aprofundiment en les tècniques de circ; projecte i representació; formació i orientació laboral; pràctiques en empreses; estudis o tallers, i llengua estrangera (anglès).

Pel que fa al currículum del grau superior en tècniques d’actuació teatral, l’objectiu és que els titulats sàpiguen aplicar les tècniques d’interpretació, moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per realitzar tasques de dinamització basades en l’actuació i per preparar en tècniques d’expressió i comunicació. Podran desenvolupar la seva professió de forma autònoma o per a altri en actuacions en viu o audiovisuals, i també per a productores d’espectacles, empreses de serveis o entitats vinculades al sector.

Aquest cicle també té una durada de 2.000 hores en dos cursos acadèmics, que es distribueixen en nou mòduls: tècniques d’interpretació; tècniques de moviment; tècniques de veu i cant; entrenament en activitats comunicatives; activitats de dinamització; pràctica escènica; formació i orientació laboral; projecte integrat, i pràctiques en empreses, estudis o tallers.

En els dos casos es demanarà als titulats que adquireixin capacitats transversals d’autonomia, innovació, organització del treball, responsabilitat, relació interpersonal, treball en equip i presa de decisions. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram