Imatge de ‘La Nit més IN’ celebrada el febrer de 2019.

El projecte cultural La Gala més IN, de la Fundació Grupo SIFU, ha guanyat la primera edició del Premi Impulsa Cultura, dotat amb 10.000 euros, atorgat per la Fundació Catalunya Cultura a la iniciativa que més destaqui per la seva creativitat, innovació, excel·lència i capacitat transformadora.

Integració, inclusió i interpretació defineixen aquest projecte creat el 2015 com a La Nit més IN. El projecte promou la creació i producció d’espectacles de dansa, posant en valor músics i ballarins amb alguna discapacitat juntament amb d’altres que no en tenen, i els dona l’oportunitat d’actuar al Gran Teatre del Liceu.

Els altres nou projectes finalistes al guardó eren: Bridge 48, Catalonia Sacra, Cicle Gaudí, Escola de Circ Rogelio Rivel, Festival Internacional de Fotografia IN Cadaqués, Galacticat-Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, Sant Andreu Jazz Band, Silencis al Territori i Teatre del Raval.

El guardó es va lliurar dijous al vespre al Foyer del Liceu, en el marc de la quarta edició d’Impulsa, un esdeveniment per donar a conèixer entre l’empresariat projectes culturals en creixement que necessiten finançament.

Enguany s’hi han presentat els deu projectes finalistes, que prèviament havien seguit un procés d’acceleració en el marc del programa de formació i acompanyament gratuït que ofereix la Fundació Catalunya Cultura.

El jurat del Premi Impulsa Cultura estava format pel publicista Lluís Bassat; la il·lustradora Paula Bonet; l’empresari Antoni Esteve; el joier Joan Oliveres, i la presidenta de la Fundació Joan Miró, Sara Puig.