Cultura catalana: una mirada des de l’exterior és el lema de les jornades que serviran per celebrar el 30è aniversari de la Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC), que tindran lloc els propers dies 26 i 27 de novembre a l’auditori del Museu d’Història de Catalunya.

L’acte de commemoració es dividirà en dues parts. En la primera, la Fundació presentarà un audiovisual sobre la seva evolució, així com un estudi que analitza els 30 anys de la FCCC a partir d’una vuitantena de reflexions aportades per personalitats que, d’alguna manera, hi han estat vinculades al llarg d’aquest temps.

La segona part, coincidint amb les jornades de reflexió que organitza la FCCC durant la tardor, consistirà en cinc ponències: El català s’ensenya a la Sorbona? L’experiència d’una professora, a càrrec de Denise Boyer, de la Universitat París-Sorbonne (divendres 26, 12.30 h): Hongria i Catalunya: paral·lelismes i discrepàncies històriques, per Kálmán Faluba, de la Universitat de Budapest (divendres, 16 h); Com veuen Catalunya els futuròlegs nord-americans, per Joan Ramon Resina, de la Universitat d’Stanford (divendres, 17 h); La visibilitat de les petites cultures: el cas català, per Tilbert Stegmann, de la Universitat de Frankfurt (dissabte 27, 10 h), i Catalunya: imatges des de Londres, a càrrec de Montserrat Guibernau, de la Universitat Queen Mary College (dissabte, 11 h).

Per cloure les celebracions, el dissabte a les 12 h, els cinc ponents participaran en el debat Claus al s. XXI per donar a conèixer millor la nostra cultura a l’exterior, que serà moderat per Miquel Strubell, director d’activitats de la FCCC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram