La Fundació Carulla ha obert un espai cultural i educatiu a Barcelona, amb el qual pretén obrir una finestra al món rural des de la ciutat per promoure el diàleg i la reflexió sobre la sostenibilitat. La nova seu està al carrer Almogàvers 214, al barri del Poblenou, en un edifici de tres plantes, de més de 1.500 metres quadrats

L’equipament compta amb un espai expositiu on es programaran mostres principalment dirigides a públic escolar d’entorns urbans. El programa es posarà en marxa el proper curs, però a partir d’aquest febrer s’hi podrà veure una petita mostra que vol ser un primer aterratge al Poblenou, que l’interpel·li des del seu propi passat rural.

Des de la nova seu també es desenvoluparan i faran créixer les altres línies d’activitat de la Fundació Carulla. D’una banda, s’oferirà un coworking cultural amb 20 taules de treball per acollir projectes culturals transformadors. Aquesta comunitat girarà entorn el programa Mutare, la metodologia desenvolupada per l’entitat per resoldre reptes socials i impactar positivament des de la cultura. La Fundació també es proposa fer créixer l’activitat entorn les diferents línies de guardons i programes d’impuls (Premi Lluís Carulla, Premis Baldiri Reixac i Premis Francesc Candel). En aquest sentit, el nou espai vol crear una comunitat que aglutini el nervi creatiu, innovador i emergent.

L’edifici també serà la seu de l’Editorial Barcino, el segell de la Fundació Carulla que treballa per la recuperació i difusió dels clàssics catalans, i que al llarg d’aquest 2024 celebrarà el seu centenari amb diferents actes previstos al nou equipament.

La casa dels transformadors culturals

“Ens fa moltíssima il·lusió iniciar aquesta nova etapa amb un espai propi que volem que sigui la casa de tots els transformadors culturals que, com nosaltres, treballen per millorar el món des de la cultura i les arts”, assenyala Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla.

“Des d’aquest espai, volem teixir sinergies amb el talent i els actors creatius més emergents per abordar col·lectivament els reptes de futur. També volem posar en valor el coneixement i la saviesa del món rural per reflexionar sobre el món en què volem viure. Per això obrim aquesta finestra del món rural a la ciutat, per crear diàleg sobre la sostenibilitat des del patrimoni i la saviesa del món rural”, afegeix Esteve.

Museu Terra a l’Espluga

L’obertura de la nova seu a Barcelona coincideix amb el canvi de nom del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, que aquest gener passarà a anomenar-se Museu Terra – Cultura Rural Sostenible. L’equipament es proposa posar tot el coneixement i patrimoni que conserva al servei del debat col·lectiu de la sostenibilitat i les maneres de seguir fent habitable el planeta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram