Perquè la fotografia és avui més important com a document que mai és el títol del seminari internacional que se celebrarà el proper dissabte 27 de novembre en el marc del festival de fotografia SCAN Tarragona. La trobada tindrà lloc a l’Aula Magna de la facultat de lletres de la Universitat Rovira i Virgili., d’11 a 14 h i de 16.30 a 22 h.

Aquesta edició del seminari serà dirigida pel fotògraf, comissari independent i crític d’art Jorge Ribalta, i comptarà amb la participació dels professors i historiadors d’art Jean-François Chevrier, Steve Edwards i Rudolf Stumberger; la conservadora de fotografia de l’Amon Carter Museum, Jessica May; l’assagista, crític i comissari John Robert, i l’artista Ian Wallance. Com a representant institucional, assistirà a la trobada Carme Crespo, consellera delegada de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest seminari pretén donar una resposta al llibre de Michael Fried, Why Photography Matters as Art as Never Before (2008), obra de referència —segons els responsables de l’organització del seminari— per entendre per què la fotografia ha evolucionat els últims 30 anys cap a “la pràctica artística hegemònica i paradigmàtica en l’art contemporani”.

El seminari s’organitza en tres parts, cadascuna de les quals amb dues conferències i un debat al final.

L’SCAN Tarragona és una festival internacional de fotografia amb periodicitat biennal que enguany se celebra del 4 de novembre al 9 de gener.