La Diputació de Barcelona ha obert la convocatòria de subvencions per al finançament d’obres i actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments culturals locals de titularitat pública per al període 2021-2022 (excepte Barcelona ciutat). La dotació total és d’11.100.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 26 de febrer.

Poden optar a aquests ajuts arxius; biblioteques públiques municipals integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació; espais de lectura vinculats al servei de bibliobús; equipaments escènic-musicals (teatres, auditoris i sales polivalents); espais d’arts visuals; centres culturals polivalents (centres cívics, ateneus, cases de cultura…); museus; espais on hi hagi col·leccions de patrimoni moble no situades a l’interior de museus, i jaciments patrimonials.

Les actuacions a subvencionar són les millores estructurals pel que fa a l’accessibilitat, la seguretat i el confort; l’eficiència energètica; la connectivitat i adequació a l’entorn digital; l’adquisició equipament audiovisual; la senyalització digital i de mobiliari; les modificacions estructurals per a canvis d’usos; les accions d’adequació per la Covid-19; la renovació de l’equipament escenotècnic, o la renovació museogràfica, entre d’altres.

L’import de les subvencions que s’atorguin podrà ser del 100% del cost total de l’actuació, amb un mínim de 25.000 euros per als ajuntaments i de 10.000 per a les entitats municipals descentralitzades.

L’objectiu principal dels ajuts és contribuir a la represa cultural en el marc de la crisi provocada per la Covid-19. A la vegada es vol donar suport i dinamitzar el teixit productiu i empresarial local, i incidir en la generació de riquesa i la creació de noves oportunitats per a les empreses que executin les actuacions. Així mateix, es vol contribuir a superar els efectes provocats per la pandèmia, millorar la cohesió social, i facilitar l’establiment d’un model territorial equilibrat i sostenible.