La plaça Sant Jaume de Barcelona ha acollit aquest dilluns un acte de suport a la campanya perquè la cuina catalana sigui reconeguda per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, iniciativa de la Fundació Institut Català de la Cuina (FICC).

L’acte, que s’ha fet coincidint amb la Diada de la Cuina Catalana, ha reunit representants del sector de la restauració i la gastronomia, i ha comptat amb el recolzament del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

Durant l’acte, Mascarell ha afirmat que “la creativitat és la matèria primera de la cultura catalana”, i que la gastronomia és “un dels millors exemples d’aquest fet”. El conseller ha afegit que darrere la cuina catalana actual “hi ha la història d’un país, un territori, una manera d’esser i de fer”.

Mascarell també ha parafrasejat l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i ha assenyalat que “allò que és identitat d’un poble es tradueix en la cuina”. En aquest sentit, ha assegurat que “la voluntat d’innovació, de creativitat, el rigor i l’emprenedoria sintetitzen com cap altra cosa la voluntat d’un poble”.

La FICC, associació privada sense ànim de lucre, està treballant des de fa temps per assolir el reconeixement de Patrimoni Immaterial per a la cuina catalana per part de la UNESCO. Al desembre, el Parlament la va reconèixer com a patrimoni immaterial de Catalunya, i al febrer la campanya es va presentar al Palau de la Generalitat, on va rebre el suport del president Artur Mas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram