L’escola de circ La Crica (amb seus a Manresa i Berga) ha creat uns nous premis per reconèixer les persones i les companyies més rellevants d’aquesta art escènica a tot Catalunya. Els nous guardons s’emmarquen en els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, coordinats per Òmnium Cultural Bages-Moianès, que enguany s’han renovat i ampliat.

Els membres de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) són els encarregats de proposar les candidatures i decidir les guanyadores. L’única condició és tenir la residència o seu social a Catalunya.

Els Premis La Crica de Circ consten de tres categories:

  • Premi invisibles del circ: als professionals que contribueixen de forma destacable al món del circ sense desenvolupar el seu treball en escena, com ara productors, formadors, gestors, agents, documentalistes, periodistes, fotògrafs, etc.
  • Premi visibles del circ: dirigit a totes aquelles persones o companyies que mostren el seu talent en escena però que no pugen a l’escenari, com directors, coreògrafs, dramaturgs, músics, tècnics, etc.
  • Premi talent i ressò del circ: opten al guardó artistes o companyies que amb el seu talent ajuden potencialment a difondre i promoure les disciplines circenses.

Els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura es lliuraran el 14 de noviembre en una gala al Teatre Conservatori de Manresa.