El projecte de la sala Hiroshima de Barcelona es troba en una situació de “molta fragilitat” i el seu futur perilla. El desembre de 2021 ha d’abandonar l’actual emplaçament al carrer Vilà Vilà del Poble Sec perquè la propietat vol recuperar l’immoble. Ara els responsables del projecte estudien la viabilitat del projecte i treballen amb l’ICUB per buscar possibles solucions que garanteixin la seva supervivència en l’actual local o un altre.

El director d’Hiroshima, Gaston Core, explica a l’ACN que es troben “en una situació delicada” després de sis anys d’un projecte “molt potent” dedicat a l’escena contemporània, però que ha estat sotmès a la precarietat “de forma recurrent”. En concret, Core lamenta el suport “tímid i incert de les administracions”, el que els ha obligat a concórrer anualment a subvencions fent “molt difícil treballar i projectar-se”.

El director també expressa el seu desig que durant aquest any de converses, investigar i pensar com poden continuar, l’Ajuntament i les administracions els donin “un suport més definitiu i facin una feina més profunda que la que s’ha fet fins ara”.

A la precarietat que ha acompanyat la sala des de que va obrir el 2015 ara s’hi ha sumat la crisi sanitària i econòmica, que a més ha portat la propietat a no poder mantenir el lloguer reduït i a la necessitat de recuperar l’espai per a una possible venda.

Així doncs, l’Hiroshima es donarà un temps per estudiar de la mà de les administracions la continuïtat o no del projecte, amb la previsió de deixar l’actual espai després de la celebració de la seva Biennal de Tardor el 2021.

Amb tot, Gaston Core assumeix que “tot això és teòric”, perquè la seva situació és extremadament delicada i afrontar el 2021 sense el suport de les administracions és “un suïcidi”, i avisa que si no responen de manera adequada hauran de tancar abans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram