L’any passat, el Sónar+D va fer una passa endavant transformant l’àrea professional del festival Sónar en un congrés internacional sobre creativitat i tecnologia i la transformació digital de les industries culturals que comporten. Un eix programàtic que lliga amb els objectius del Pla de Cultura Digital de Catalunya presentat pel Departament de Cultura fa un any. Per això, la Conselleria i el certamen han decidit aliar-se i treballar conjuntament en el desplegament del pla.
Així doncs, a partir de la propera edició del Sónar+D (del 18 al 20 de juny), els objectius del certamen “conflueixen” amb els del pla per aconseguir-ne uns de comuns: situar les empreses culturals i creatives catalanes en primera línia de la innovació, la tecnologia i el món digital; millorar la competitivitat i l’ocupació mitjançant l’impuls de les TIC i on les indústries culturals i creatives són un dels projectes tractors, i connectar el coneixement i l’experiència dels productors culturals amb les possibilitats que ofereix l’economia digital, afavorint la creació de xarxes de transferència de coneixement entre creadors, empreses i professionals.
La col·laboració entre el Departament de Cultura i el Sónar+D cerca posar en contacte empreses, iniciatives i persones presents al certamen amb les xarxes de professionals, tant dels àmbits culturals com tecnològics, i afavorir la transmissió de coneixement, la generació d’activitat i la projecció exterior del talent.
La relació entre ambdues parts no es limitarà a les dates del festival, sinó que durant tot l’any es duran a terme accions, formacions i activitats vinculades al desplegament progressiu del Pla de Cultura Digital.
El Sónar+D creix
Per a la seva tercera edició, Sónar+D creix en espai i es trasllada al Pavelló 4 de Fira Montjuïc. També amplia horaris de 10 a 20 h (s’avança dues hores a l’inici del Sónar de Dia).
Enguany, el congrés internacional s’estructura en quatre àrees: Exhibition, Congress, Networking i Live performance, que combinaran espais expositius, auditoris per a tallers i conferències, i les zones de demostració de productes, experimentació en viu i networking, a més de les actuacions en viu i les instal·lacions new media repartits pel festival.
L’organització espera superar les xifres de l’any passat del Sónar+D amb la participació d’uns 4.000 professionals i prop de 2.000 empreses procedents d’una seixantena de països.
Aliança amb Filmin
Una de les novetats de la propera edició de Sónar+D és la integració dins la seva programació de l’Atlàntida Film Fest de cinema inèdit, que trasllada les seves dates del 8 de juny al 8 de juliol (abans se celebrava entre març i abril). A més, enguany, el certamen organitzat per la plataforma en línia Filmin redefinirà la seva secció competitiva i organitzarà jornades professionals amb alguns creadors.