L’assemblea general de la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors ha decidit expulsar durant un any la Societat General d’Autors i Editors. El motiu és que la SGAE no ha aplicat una sèrie de “canvis necessaris” en relació amb la governança, els estatuts i els procediments de repartiment de l’entitat.

La CISAC explica que porta molts mesos treballant amb la SGAE arran de les denúncies que suposen una “gran preocupació”, les quals inclouen el “tractament discriminatori” de titulars de drets d’autor i l’aplicació de “procediments de repartiment de manera equitativa”.

L’abril de 2018, la Confederació va fer arribar a la SGAE un informe amb una sèrie de canvis que havia d’aplicar. El passat desembre, davant la “falta de progrés” per part de la SGAE, el consell de direcció de la CISAC va obrir un procediment sancionador.

L’exclusió d’un any decidida ara arriba després de fer una “anàlisi exhaustiva” de les recents reformes endegades per la presidenta, Pilar Jurado, escollida fa tres mesos. La Confederació admet que s’han posat en marxa una sèrie de canvis “favorables”, però recalca que aquests encara no han estat aprovats per l’assemblea general de la SGAE. Així doncs, exigeix la realització addicional “d’importants desenvolupaments tècnics i canvis reglamentaris” per garantir el compliment de les normes professionals per a les societats membres de la CISAC.

Amb tot, la sanció a la SGAE es podrà ajustar o aixecar en qualsevol moment, sempre que el consell de direcció de la CISAC consideri que s’ha progressat suficientment. En aquest sentit, vigilarà “atentament” els progressos de la SGAE, a qui seguirà oferint el seu suport “amb l’esperança” de poder readmetre-la “al més aviat possible”.

Bona part d’aquestes esperances passen pel resultat de l’assemblea general de la Societat General d’Autors i Editors, convocada el 24 de juny, i la gestió posterior.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram