El Museu d’Arqueologia de Catalunya fa accessibles els principals objectes del patrimoni arqueològic català a través del projecte col·laboratiu TANIT – Col·lecció Nacional d’Arqueologia. Es tracta d’una base de dades amb disseny responsiu que busca donar a conèixer aquestes peces, en el marc d’un món cada vegada més globalitzat en què els museus han de crear eines de difusió més actives, accessibles, creatives i col·laboratives.

En aquesta primera fase del projecte, s’han carregat 752 objectes, 1.215 imatges i 104 3D, tot rendibilitzant les línies de treball transversal impulsades pels museus en els darrers anys pel que fa a la digitalització i a la normalització documental. Està previst un creixement d’uns 2.000 objectes per al 2023.

La nova base de dades té un disseny responsiu, està disponible en català, castellà i anglès, i s’hi pot accedir des del web del Museu d’Arqueologia de Catalunya i dels museus de l’Arqueoxarxa.

La col·lecció TANIT incorpora elements intuïtius per facilitar la cerca i les diferents visualitzacions. La navegació per un objecte arqueològic convida a descobrir-ne de nous a través de les peces relacionades, per tal d’afavorir la interrelació entre els diferents museus i el descobriment d’altres col·leccions.

És un projecte col·laboratiu en el qual han participat els onze centres que integren l’Arqueoxarxa: Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), Museu de la Noguera (Balaguer), Museu de Guissona, Museu de Gavà, Museu de Badalona, Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès), Museu d’Història de Sabadell i Museu Arqueològic de l’Esquerda (Roda de Ter).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram