La Casa Batlló de Barcelona ha presentat una denúncia penal contra el sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) pels actes vandàlics registrats el mes passat a l’edifici d’Antoni Gaudí. La propietat reclama 92.313 euros, la xifra amb què quantifica els “danys i perjudicis” ocasionats a treballadors, clients i a la mateixa Casa Batlló.

Segons la direcció, els treballadors de la Casa Batlló que van patir agressions segueixen en tractament mèdic. A més, subratlla que els danys soferts en la vidriera original de la façana marquen “una fita”, ja que mai en tota la seva història ningú havia comès intencionadament un fet així.

La Casa Batlló resta tancada des del 29 d’octubre pel conflicte laboral que hi ha amb part de la plantilla. La situació va esclatar el 8 d’octubre, quan alguns treballadors de l’empresa subcontractada Staffpremium es van declarar en vaga per denunciar les condicions laborals.

Posteriorment, el conflicte es va agreujar quan la direcció de la Casa Batlló va denunciar que alguns vaguistes havien provocat “destrosses irreparables” a l’edifici, agredit treballadors i amenaçat visitants. Segons aquesta versió, el dia 24 manifestants encaputxats van llençar pedres trencant part dels emplomats originals de 1906.

Per la seva part, el sindicat SUT va negar que cap vaguista ni afiliat realitzés els fets que denunciava la direcció de la Casa Batlló ni hagués “amenaçat, ni agredit, ni realitzat cap acte vandàlic”.