La Blueproject Foundation tancarà la seva seu al carrer Princesa de Barcelona el proper 20 de desembre i es pren “un temps per a una possible reformulació” del projecte. El tancament de la seu, però, no significa que ho faci la fundació, segons ha dit en roda de premsa el seu director, Renato Della.

“És una aturada per un temps indefinit, però la idea de tornar segueix”, ha explicat Della, qui ha circumscrit la decisió a una voluntat de “rebaixar” costos anterior a la pandèmia que la Covid-19 ha precipitat, informa l’ACN.

Per ara, Blueproject mantindrà el local sense exposar de cara al públic, però els seus responsables auguren que, probablement, l’hauran de deixar. Com a alternatives de futur tenen sobre la taula la possibilitat d’obrir un altre espai a Barcelona, però també treballar en col·laboració amb altres entitats, museus o galeries d’art contemporani i demanar suport a les administracions.

La darrera exposició de la Blueproject Foundation és abstine substine, de l’artista italià Serj. A més, com a tancament d’etapa, aquest mes ha programat tres projectes de performance: Vain, de Rubiane Maia (3 de desembre); Cap mà és una illa, de Laura Llaneli i Julián Pacomi (12 de desembre), i ); _hacia el Sporte, de Laura Ramírez i Andrea Zavala Folache (19 de desembre).