El conseller de Cultura, Santi Vila, i el comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, han presentat les activitats de l’Any Llull, que va arrencar formalment el passat novembre i que commemora el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador balear.

En total, fins al novembre de 2016 s’han programat prop de 300 activitats, entre les quals hi ha exposicions, lectures, congressos, taules rodones, concerts, projectes editorials, acadèmics i educatius, obres de teatre, dansa, etc. Del total de les activitats programades, 160 tindran lloc a Catalunya, 40 a les Illes Balears, 10 a la resta de l’Estat espanyol, i 72 en l’àmbit internacional.

Amb motiu de la commemoració s’ha posat en marxa el web anyllull.cat, el qual ofereix dades generals sobre el personatge i la seva obra, enllaços per tal d’aprofundir-hi, tota la informació referent a les activitats, així com informació sobre les publicacions. 

Activitats amb projecció exterior

El conseller Santi Vila ha destacat que l’Any Llull “ofereix la possibilitat de subratllar la importància del personatge i de l’obra, però també de projectar al món l’obra lul·liana i la cultura catalana”. Vila ha destacat que, de les 300 activitats de l’Any Llull, gairebé la meitat es faran fora de Catalunya. “Projectarem més enllà de les nostres fronteres la nostra cultura”, ha remarcat.

Per la seva part, Joan Santanach ha ressaltat la importància de Llull: “És moltes coses més que llengua i literatura: un pensador, filòsof, teòleg, creador d’una ciència de ciències, que ha estat estudiat, llegit i analitzat al llarg de molts segles a diferents indrets del món”.

Les publicacions

En el marc de la commemoració, enguany s’editen 45 publicacions sobre Ramon Llull: dotze textos originals; deu adaptacions d’obres de l’autor al català contemporani; vuit obres traduïdes en quatre llengües (castellà, anglès, alemany i romanès), i quinze textos i estudis sobre l’escriptor.

A banda, la Biblioteca de Catalunya impulsa la publicació d’un llibre electònic sobre Ramon Llull que es podrà descarregar gratuïtament a les plataformes iTunes i Google Play a partir del 29 de febrer. El volum inclou una presentació de la figura i l’obra del pensador; un ampli recull de peces lul·lianes de la Biblioteca, i entrevistes a diversos investigadors.

També en l’àmbit digital s’ha elaborat el Nou glossari general lul·lià, el qual permet accedir al conjunt del lèxic de Ramon Llull en format digital i que vol ser una eina d’ajut per llegir la seva obra.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram