Coincidint amb el seu 40è aniversari, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana organitza un congrés amb la voluntat de fer balanç i projectar l’entitat cap al futur. L’esdeveniment tindrà lloc divendres i dissabte a Fabra i Coats Fàbrica de Creació de Barcelona.

El principal objectiu del Congrés dels Escriptors en Llengua Catalana és reunir les opinions, l’experiència i les propostes dels autors d’avui, amb una incidència doble: per una banda, en les directrius futures de l’AELC, i per l’altra en les polítiques culturals de les institucions del país.

A banda de fer balanç, l’Associació també vol recordar “el potencial que té la cultura, i més concretament els escriptors i els traductors, en la configuració de les identitats culturals, en la convivència cívica, en la cohesió social i en el camí cap a la igualtat i el progrés”.

El Congrés arrencarà divendres, a les 19.30 h, amb un diàleg obert entre la filòsofa i assagista Marina Garcés i la professora universitària i investigadora Joana Masó, sobre la literatura com a via per a la creació d’una identitat comunitària.

L’endemà, a les 9.30 h, s’han programat cinc sessions de treball per a socis corresponents a les cinc línies del Congrés: Com haurem de lluitar pels nostres drets? (coordinada per Guillem-Jordi Graells); Nous canals? Nous públics? (Víctor García Tur); La traducció importa estils i corrents, però fins a quin punt pot ajudar a evolucionar la literatura pròpia? (Maria Llopis); Estigmes i solucions per als gèneres populars en català. L’exemple del fantàstic (Ricard Ruiz Garzón), i La tria sobre la llengua: un debat necessari? (Silvana Vogt). A les 13 h, també en obert, es presentaran les conclusions de les cinc línies de treball.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram