Foto: Javier Caro

Podries, el poema de Joana Raspall musicat per Juan Valderrama, ha guanyat la 13a edició del Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura, impulsat pel Celler Vall-Llach i dotat amb 1.000 euros (4.000 menys que en les edicions anteriors).

La peça surt en el llibre-disc que el compositor i cantant madrileny va dedicar a les dones poetes, Mujeres de carne y verso (2019), que inclou la musicació de Podries interpretada amb Maria del Mar Bonet i Las Migas.

El jurat enguany també ha atorgat un accèssit a l’adaptació de Cançó, de Martí i Pol, composada per Selma Bruna i interpretada pel trio Marala.

Els altres tres finalistes eren Pau Alabajos amb l’adaptació de Vuit de març de Maria-Mercè Marçal; Feliu Ventura amb Sàpigues, company de Pere Quart, i el grup Vienna amb Petita mort de Vicent Andrés Estellés.

El jurat estava presidit per Lluís Llach i format per Sílvia Bel, Eduard Escoffet, Lluís Gendrau, Ramon Muntaner i Josep Roca.

L’anunci del veredicte s’ha fet aquest dimarts via telemàtica a través de Youtube, i l’acte de lliurament ha quedat posposat per quan la situació sanitària ho faci possible.

Llach ha anunciat que a partir de l’any vinent es donarà un premi a la millor musicació d’un poeta viu per afavorir la difusió dels autors contemporanis.