El poeta i recitador Josep Pedrals serà el nou codirector del festival Barcelona Poesia, juntament amb la poeta i gestora cultural Mireia Calafell, que va entrar en el programa l’edició 2018. Pedrals pren el relleu d’Àngels Gregori, codirectora del festival literari des de 2017.

Pedrals ha publicat diversos poemaris i ha ofert recitals per Europa, Àsia i Amèrica. A més, ha treballat en la divulgació de la poesia i dona conferències i cursos sobre temes de poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats. També imparteix cursos d’introducció a la poesia i de recitació i escenificació poètica a l’Ateneu Barcelonès i a la Sala Beckett.

De 2002 a 2015 va coordinar amb Ferran Garcia l’associació HORINAL (Obrador de Recitacions I Noves Actituds Literàries), des d’on van organitzar el cicle de recitals del bar Horiginal de Barcelona i altres festivals i cicles poètics diversos.

Josep Pedrals també ha desenvolupat espais de poesia en ràdio i televisió, i ha col·laborat en espais d’art i cultura de diverses publicacions.