L’obra Bonobo, del dramaturg i actor Josep Julien ha guanyat la 29a edició del Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela, dotat amb 8.000 euros, la inclusió en el Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades 2021, i la publicació del text en la col·lecció Teatroautor que edita l’entitat.

Bonobo està plantejada com una road movie en clau de thriller on Julien reflexiona sobre el concepte de redempció i de la fràgil consistència de la condició humana.

L’autor s’ha mostrat “molt afortunat per saber que el meu nom s’afegirà a la llista de dramaturgues que ja han obtingut aquest premi, referent de la dramatúrgia contemporània d’àmbit estatal. És, a més, un guardó especial ja que en Jardiel va ser un revolucionari i un innovador del nostre teatre”, ha dit.

Amb aquest guardó, Josep Julien confia en què el text “pugi dalt d’un escenari” i també es tradueixi al castellar per ampliar-ne el recorregut.

Enguany al 29è Premi Jardiel Poncela s’havien presentat 340 originals, 173 més que en l’edició anterior.

El jurat estava presidit per Juan Luis Mira i integrat per Olatz Beobide, Lola Blasco, Ánxeles Cuña, Juana Escabias, Pep Antón Gómez, Aizpea Goenaga, Eva Mir i Juan Alberto Salvatierra.