El gestor cultural Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals, ha estat escollit nou president del Cercle de Cultura en substitució de Segimon Borràs, nomenat el juny de 2017, i que continuarà com a vicepresident en la nova junta. Pardo, fins ara vicepresident de l’entitat, encapçalava l’única candidatura que s’havia presentat al procés electoral.

La nova directiva del Cercle la completen els vicepresidents Eva Faustino i Jordi González Moltó, a més de Segimon Borràs, i el tresorer-secretari Agustí Fructuoso. Com a vocals continuen Laura Bertran, Montserrat Bou, Belén Latorre, Esteve León, Alfons Martinell, Marta Puigderrajols, Fèlix Riera, M. Àngels Torras i Ferran Audí, i s’incorporen Jordi Montaña, Miquel Àngel Barrabia, Mireia Mayolas, Pau Carrió i Carme Fenoll.

Una altra novetat és la incorporació del periodista Joan Safont com a nou responsable de comunicació del Cercle de Cultura.

El relleu en la presidència es va produir dijous en l’assemblea general del Cercle de Cultura. Segimon Borràs va valorar molt positivament els seus quatre anys al capdavant, que va definir com “un lloc de reflexió i intercanvi d’idees tranversal, tant des del punt de vista ideològic com sectorial, especialment en la relació entre economia i cultura, destacant tot el que aporta la cultura a l’economia”.

Per la seva part, Jordi Pardo va mostrar la seva satisfacció i il·lusió per poder continuar treballant en un espai “plural, independent i divers, que pot ajudar a millorar i sensibilitzar respecte als diversos sectors de la cultura”.

Pel que fa als objectius del nou mandat, es marca sumar esforços, connectar el Cercle amb altres iniciatives amb les quals comparteixen objectius, i enfortir el seu paper en el debat sobre la governança i la gestió pública i privada de la cultura i en relació amb l’economia.

Els reptes de la nova junta

La voluntat de la nova junta en el nou mandat és treballar per aconseguir visibilitzar la tasca i la programació estable del Cercle de Cultura, pensant en els seus socis i en el conjunt dels sectors de la cultura, per tal d’esdevenir un espai plural i independent que representi artistes, creadors, mediadors, professionals i representants de l’àmbit privat empresarial, professionals del sector públic i el treball comunitari i tercer sector.

Un altre repte és enfortir els lligams i la cooperació amb el Cercle d’Economia a través d’iniciatives diverses, i especialment amb l’organització cada dos anys del Congrés de Cultura i Economia, a més de situar l’entitat com un “punt d’encontre” amb altres institucions similars de l’Estat espanyol i la Unió Europea, oberta a iniciatives internacionals i especialment de l’àmbit iberoamericà.

La nova junta també té la voluntat de revisar els objectius recollits al llarg del procés participatiu Fòrum Cultura 2020, així com l’establiment d’una agenda de prioritats per establir un diàleg i seguiment amb els responsables de les institucions públiques competents en matèria de cultura, i amb organismes i empreses relacionades amb la cultura, economia creativa i sectors associats com el turisme, l’educació, i la industria audiovisual o el desenvolupament territorial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram