El nou editor d’Animallibres, Jordi Martín Lloret (foto: Carme Esteve).

Renovació a l’equip del segell de literatura infantil i juvenil Animallibres. L’actual editor, Joan Vives, al capdavant del segell des de l’inici, el 2006, properament es jubilarà i la direcció editorial serà assumida pel traductor i editor Jordi Martín Lloret. Per la seva part, Laura Gonzalvo s’incorpora com a responsable de comunicació d’Animallibres.

“És un honor tenir l’oportunitat d’ajudar a créixer en tots els sentits el catàleg d’Animallibres, un segell prou consolidat que ha de continuar essent un reflex de la bona salut de la literatura infantil i juvenil en català”, assenyala Martín.

“Espero estar-ne a l’altura i també ser capaç d’obrir-hi línies noves, per descomptat amb la col·laboració dels millors autors i il·lustradors de casa nostra i d’arreu”, afegeix.

Jordi Martín Lloret es dedica professionalment a la traducció de narrativa i assaig des de 1999, tasca que ha compaginat amb la d’editor en segells com Bambú (Editorial Casals). El 2014 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona per la versió catalana de L’écume des jours, de Boris Vian.

El proper 3 de juliol, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona acollirà una trobada d’escriptors i il·lustradors amb els nous responsables de l’editorial, Jordi Martín i Laura Gonzalvo. En l’acte es farà un repàs de la tasca de Joan Vives com a editor d’Animallibres, i també se celebrarà que la col·lecció La Formiga arriba al número 100 amb la publicació de L’hivern que vam aprendre a volar, de Laia Longan, il·lustrat per Jordi Vila Delclòs.