L’Espai Endesa de Barcelona ha acollit aquest dimecres el lliurament de la 51a edició dels Premis de la Crítica Serra d’Or. Enguany, en la categoria de literatura i assaig s’ha premiat El navegant, de Joan-Lluís Lluís, com a millor novel·la; Ouse, de Mireia Vidal-Conte, en poesia, i Mística Conilla, de Jordi Lara, en narració. A més, Gabriel Janer Manila ha guanyat el premi de memòries amb Ha nevat sobre Yesterday, i Xavier Montoliu Pauli el de traducció per Per què ens estimem les dones de Mircea Cârtârescu.

En l’apartat de recerca, el Premi de la Crítica Serra d’Or 2017 d’humanitats ha estat per a l’obra Manuel Brunet. El periodisme d’idees a l’ull de l’huracà, de Francesc Montero; el d’altres ciències, per a Història de la Matemàtica: Egipte i Mesopotàmia i Història de la Matemàtica: Grècia I, de Josep Pla i Carrera, i el de catalanística per a El plaer de llegir literatura catalana, de Tilbert Dídac Stegmann.

En la categoria de teatre, enguany s’ha premiat hISTÒRIA, de Jan Vilanova Claudín (text de teatre català); Claudia de La Conquesta del Pol Sud, dirigida per Carles Fernández Giua (espectacle teatral), i Barcelona Playwrights per la idea i direcció de De Damasc a Idomeni (aportació més interessant).

Finalment, en la modalitat de literatura infantil i juvenil s’ha distingit Els fantasmes no truquen a la porta, amb text d’Eulàlia Canal i il·lustració de Rocío Bonilla (infantil); La mèdium, de Silvestre Vilaplana (juvenil-creació), i La Mia es fa gran, amb text de Mònica Peitx i il·lustració de Cristina Losantos (juvenil-coneixements).

Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2016 segons els respectius jurats, i sense que s’hagin presentat a concurs. Els guardons no tenen dotació econòmica i consisteixen bàsicament en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa, que representa la distinció, a banda del prestigi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram