Joan Carles Girbés, amb la presidenta d’Editors.cat, Montse Ayats, i Joan Sala (foto: Pau Cortina / ACN).

Joan Sala es va acomiadar aquest diumenge com a president de La Setmana del Llibre en Català després de quatre anys en el càrrec. El seu lloc l’ocuparà Joan Carles Girbés, per encàrrec d’Editors.cat i la comissió organitzadora de l’esdeveniment.

“Transmeto el relleu amb la consciència d’haver treballat a fons en el projecte dissenyat per Editors.cat, tenir la fira que es mereix el nostre país, i celebro l’èxit assolit”, assenyalava Sala el darrer dia de la 37a edició de La Setmana.

“El relleu a la presidència arriba en un moment dolç, en què La Setmana s’ha erigit com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país, va dir Girbés. “Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador de la producció editorial en català. Tenim molts reptes al davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant!”, va afegir.

Sobre la 37a edició de La Setmana, Joan Sala va celebrar que s’ha tancat “amb una gran satisfacció per part de tots els implicats”. Malgrat encara no es coneixen els resultats definitius, el fins ara president va vaticinar que l’assistència de públic i les vendes seran superiors a les de l’any passat. “Cosa que confirma que el model de La Setmana és òptim i està plenament consolidat”, va reblar.

Joan Carles Girbés treballa des de fa 25 anys en el sector editorial, i des de 2016 és director editorial dels segells del grup Som*: Amsterdam, Ara Llibres i Bernat Metge. També ha estat director de publicacions de Bromera i fundador de Sembra Llibres.