La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació va fer públics dimarts els guardonats dels Premis València i València Nova.

Els Premis València en llengua valenciana han distingit Somnis de Valparaíso, de Jaume Benavente, en la modalitat narrativa (dotada amb 12.000 euros); Adonisíada i després, d’Ismael Carretero Ruiz, en poesia (7.500 euros), i Enric Valor, Memòries, de Joan Borja Sants, en assaig (12.000 euros).

En llengua castellana s’ha premiat Ochocientas rayas de tiza, d’Antonio Tocornal, en la categoria de narrativa (dotada amb 12.000 euros), i Teoría de la Justicia, de Francisco José Chamorro Comisón, en poesia (7.500 euros).

Finalment, el premi de novel·la gràfica se l’ha endut Temporada de Melocotones, d’Ángel Abellán Victorio i Alba Maria Flores (dotat amb 8.000 euros).

Pel que fa als Premis València Nova per a joves, en llengua valenciana s’ha distingit La taxidermista d’emocions, de Mariló Álvares Sanchis, en narrativa (5.000 euros); Rondalles i altres veritats, de Laia Fontana, en poesia (3.000 euros), i Vós i jo entre els antics, de Miriam Ruiz Ruano, en assaig (5.000 euros).

I en llengua castellana s’ha premiat Seattle, de Victoria Bernardo García, en narrativa (5.000 euros), i Ulises X, d’Alberto Javier Guirao Alcón, en poesia (3.000 euros).

En aquesta edició dels Premis València i València Nova la participació ha augmentat considerablement, amb 768 obres presentades en les diferents categories, gairebé el doble que l’any passat.