Els Premis Dansacat, organitzats per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) amb l’objectiu de reconèixer i promocionar la feina dels professionals de la dansa a Catalunya, ja tenen els finalistes en la seva segona edició. La comissió de preselecció, formada per cinc experts, ha escollit els sis finalistes d’entre les més de 50 candidatures rebudes, els quals ja es poden votar al web de l’APdC fins al 30 de novembre.

En la categoria Reconeixement professional han resultat finalistes el ballarí i coreògraf Guillem Alonso, per “la seva reconeguda trajectòria professional com a intèrpret de claqué a nivell nacional, i la seva projecció internacional”; la Companyia Increpación Danza, per “la seva tasca com a impulsora en la fusió del flamenc i el contemporani, per l’humor en el seu treball i la seva manera d’acostar-se al públic”; i la Companyia Pepe Hevia Dansa, per “la seva constància i fidelitat en el seu llenguatge de moviment, i la trajectòria professional del seu creador com a coreògraf i pedagog”.

Quant a la categoria Dansa i societat, els tres finalistes són el projecte Dansa a les escoles, per “fomentar la dansa a les escoles i la creació de nous públics per a la dansa”; l’Associació Sudansa, “pel seu rigor i per propiciar un punt de trobada entre coreògrafs, nens, escoles, família i entorn”; i l’Associació Artística TRANS, per “la seva capacitat de mobilitzar i engrescar a la comunitat d’un municipi al voltant de la dansa”.

Els premiats es donaran a conèixer el 15 de desembre al Mercat de les Flors de Barcelona. El mateix dia, l’APdC també farà entrega del Premi al Soci, guardó fora de concurs decidit per la junta en agraïment a la tasca duta a terme pel soci més implicat en el desenvolupament dels objectius de l’associació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram