Elisabet Cirici, Ricard Faura, Lluïsa Julià, Isona Passola, Daniel Faura i Carme Gual [foto: Ateneu Barcelonès].

La candidatura encapçalada per Isona Passola, L’Ateneu batega, ha estat la guanyadora de les eleccions a l’Ateneu Barcelonès. Així doncs, la productora i cineasta, que va assumir la presidència fa quatre anys, continuarà al capdavant de la institució per a un nou mandat.

En els comicis d’aquest dijous, Isona Passola va obtenir 509 vots, mentre, Jordi Casassas (que encapçalava la candidatura Primer, l’Ateneu) en va rebre 318.

La participació va ser del 30,8%, amb 870 vots emesos d’un total de 2.820 persones cridades a les urnes. El recompte va finalitzar a quarts d’una de la matinada.

Isona Passola és l’única dona que ha estat presidenta de l’Ateneu Barcelonès en els seus 145 anys d’història.

La nova junta la completen la vicepresidenta primera Lluïsa Julià; el vicepresident segon Ricard Faura; el secretari Pedro Santos; la vicesecretària Carme Gual; la bibliotecària Montserrat Elvira; la conservadora Elisabet Cirici; el tresorer-comptador Daniel Faura, i com a vocals Rosa Maria Malet, Jordi Jiménez, Marc Giró, Pol Vilaverde, Àngels Fitó, Miquel Àngel Barrabia i Dolors Folch.

“Ens toca posar en pràctica el nostre model”

“Estem molt contents i molt agraïts als socis que han sabut valorar l’enorme feinada que hem fet per transformar una casa que estava en crisi, per sostenir-la econòmicament, per dotar-la d’excel·lència cultural, per rejovenir-la i tot allò que vam plantejar-nos quan vam entrar. Un cop fet això, que és tenir els fonaments ben posats, crec que ens toca posar en pràctica el nostre model”, va afirmar Passola després de donar-se a conèixer el resultat.

El model ateneístic que proposen des de L’Ateneu batega “obeeix els reptes que té en aquests moments el país; la disminució de la parla de la llengua catalana, la migració i com això es converteix en un model que ajudi a crear vinculació amb els nous catalans i a fer de sensor social”, exposava la reelegida presidenta, l’única dona que ho ha .

“Aquesta gestió no ha d’anar per res en detriment del nivell cultural que ha tingut sempre aquesta casa. És un model que, a més a més, estaria molt bé que el poguéssim fer extensible a les altres entitats de la societat civil”, reblava Isona Passola.

Per la seva part, Jordi Casassas va desitjar-li a la nova junta de l’Ateneu Barcelonès “una gestió realment bona pel bé de la nostra casa”.

Isona Passola i Jordi Casassas es disputen la presidència de l’Ateneu Barcelonès
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram