L’espectacle La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics, ha estat el guanyador de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre, dotat amb 16.000 euros en concepte de caixet per una minigira per quatre teatres catalans. El guardó, atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, es va lliurar aquest dilluns al vespre en una gala final celebrada a L’Atlàntida de Vic.

La Caputxeta Galàctica, una versió multimèdia i multidisciplinària del conte que combina teatre, pintura, vídeo i música, ha estat guardonada “per ser un espectacle innovador i arriscat, amb una intel·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l’espai visual i sonor”.

Enguany, els espectacles finalistes, escollits entre les 84 propostes presentades, han estat Nadia, de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d’Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Producccions, i Locus Amoenus d’Atresbandes, cadascun dels quals s’ha endut 900 euros en concepte de caixet.

El jurat estava format pels actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer, i l’actor i director del certamen, Joan Roura.

La resta de guardons

A banda del premi al millor espectacle, també s’han atorgat diverses distincions. En concret, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha guardonat Mònica Glaenzel amb el premi a la millor actriu de les obres finalistes pel seu paper a M.A.R.I.L.U.L.A, i Ton Gras com a millor actor per MedeaMaterialMedea.

A més, es va lliurar el Premi Reconeixement a l’actor Jordi Banacolocha per la seva trajectòria professional, i s’ha reconegut la tasca realitzada pel Centre de Normalització Lingüística d’Osona per utilitzar el teatre com a eina d’integració social a través de les parelles lingüístiques.

L’ara denominat Premi BBVA de Teatre va néixer el 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2011, el premi va passar a Unnim (que sumava Caixa Sabadell i Caixa Terrassa) i es va obrir a les companyies professionals apostant per les companyies emergents.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram