La 69a edició de Berlinale – Berlin International Film Festival, que se celebra del 7 al 17 de febrer, comptarà amb una important presència catalana, tant en les diferents seccions del certamen (amb la projecció de sis coproduccions) com en el mercat professional.

En la secció Competition es projectarà la nova pel·lícula d’Isabel Coixet, Elisa i Marcela (produïda per Rodar y Rodar, Zenit TV, Lanube Películas i TV3), i a Berlinale Shorts, es podrà veure el curtmetratge Suc de síndriad’Irene Moray (Distinto Films).

El nou treball de Neus Ballús, Reservat al personal (Ikiru Films, El Kinògraf, La Terraza Films and Turanga Films i Les Films Hatari) competeix a la secció Panorama, on també participa Breve historia del planeta verde, de Santiago Loza (Constanza Sanz Palacios, Anavilhana, AutentiKa Films i Zentropa Spain).

Per la seva part, el documental Baracoa, de Pablo Briones and The Moving Picture Boys (C-Side Productions, The Moving Picture Boys i Playlab Films) es projectarà a la secció Generation KPlus, i el curtmetratge Cocodrilo, de Jorge Yúdice (Japonica Films), a Generation 14Plus.

Més participació catalana

La delegació catalana present al mercat professional estarà formada per una cinquantena d’empreses sota l’aixopluc de la marca Catalan Films & TV. Entre d’altres, la cineasta Carla Simón hi serà present amb el seu nou projecte, Alcarràs.

També dins el mercat, deu produccions amb participació catalana tindran projeccions a la recerca de distribució7 raons per fugir, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; Entre dos aguas, d’Isaki Lacuest; Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico; Love me not, de Lluís Miñarro; 4×4, de Mariano Cohn; Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet; El desenterrament, de Nacho Ruipérez; Tiempo después, de José Luis Cuerda; i Nisman – The Prosecutor, the President and the Spy, de Justin Wester.

Finalment, en aquesta edició del festival, quatre catalans han estat seleccionats al programa de formació Berlinale Talents: Anna Giralt, Mireia Graell, Eva Pauné i Emiliano Pastor. A més, els dos últims compten amb projectes seleccionats: Pauné participarà amb Totes i cadascuna al Talent Project Market, i Pastor amb Calypso al Scrip Station.