Màrius Hernández, Gemma Deusedas i Anna Carreño [foto: Eli Don / ACN].
Blanchet ha assegurat aquest divendres que és “feliç” de poder traspassar el Teatre Gaudí a tres persones que creu que el cuidaran bé. Amb 77 anys ha reconegut que gestionar un espai amb dues sales, tanta programació i entrebancs econòmics és complicat, i per això ha optat per passar el testimoni. “És una petita meravella l’equip de treball que hi ha al darrere”, ha deixat clar, “però aquest no se sustenta si no disposa de les ajudes necessàries, i aquestes segurament les podrà aconseguir gent de menys edat”.
En la mateixa línia s’ha pronunciat Clausó, que ha deixat clar que continuaran a l’ombra per poder donar un cop de mà per tot allò que faci falta. “Al final és per temes de salut i de vida, hem dit que necessitem parar el carro”, ha afegit. L’actriu, però, ha deixat clar que ella és “un animal d’escenari” i que buscarà la forma de continuar vinculada. “Volem agrair la confiança de tothom que ens ha fet costat, que els teatres funcionin és el millor que pot passar”, ha conclòs.
L’etapa de Blanchet i Clausó posa punt final a 16 anys al capdavant d’una aposta cultural que ha programat 280 espectacles i ha representat 5.502 funcions. Aquest traspàs, però, no és un adeu definitiu, ja que el Teatre de la Nau i Versus Teatre, les dues companyies residents, seguiran actives i girant arreu.
Una nova etapa gestionada per Buganvilia
A partir de l’1 d’octubre, la gestió del Teatre Gaudí estarà liderada per la productora Buganvilia, que va iniciar la seva trajectòria l’any 2001 i està especialitzada en la producció d’espectacles, la gestió cultural i la pedagogia teatral. Anna Carreño, Màrius Hernández i Gemma Deusedas seran les persones al darrere d’aquest projecte. Deusedas ha admès que durant els darrers anys estaven valorant l’obertura d’una nova sala de teatre a Barcelona, i l’oportunitat de traspàs del Teatre Gaudí va ser “determinant” per fer realitat aquest projecte tan volgut.
En aquest sentit, ha valorat positivament que es tracti d’una de les poques sales de mig format que ofereixen una visió de 360 graus, a la qual creu que podran donar molta sortida gràcies als diferents perfils professionals que tenen. “Han passat moltes coses en molt poc temps”, ha insistit recordant que tot just van començar a encarrilar el traspàs a principis del mes de juliol, “i ara ja ens embarquem en aquest viatge amb molta il·lusió i ganes”.
Pel que fa a la línia que voldran seguir, Hernández ha deixat clar que dues premisses seran “emocionar” i fer “reflexionar” l’espectador a partir de diferents realitats i temes candents. “Volem seguir fidelitzant el públic de tota la vida així com contribuir a ampliar-lo, amb programació per al públic adolescent, i apostant també pel teatre familiar i espectacles de dansa”, ha explicat, “en aquesta primera temporada no ho podrem resoldre tot, però poc a poc anirem treballant en aquests eixos”.
La temporada començarà el 3 d’octubre amb Anna, de Marc Torrecillas, i el 9 d’octubre arribarà Els dies mentits, de Marta Aran.