L’editora Eva Congil serà la nova directora general d’Anagrama a partir de dilluns 13 de gener. Substituirà Román de Vicente, qui ha exercit el càrrec des de setembre de 2018.

La seva incorporació, juntament amb la direcció editorial de Silvia Sesé (que va assumir fa dos anys), “consolida el compromís de Jorge Herralde i Carlo Feltrinelle amb el futur de l’editorial”, que l’any passat va celebrar el 50è aniversari.

Eva Congil porta una vintena d’anys vinculada al món editorial, amb una llarga trajectòria a Edicions Salamandra (2002-2019), on ha estat cap de vendes estatal, directora comercial i directora executiva, a més de directora de la seva distribuïdora Anaquel de Libros. Des de setembre de 2018 és editora de Kōan Libros.

Anagrama destaca que Congil “posseeix un gran coneixement del sector editorial i una visió global del negoci, tant de l’edició en paper com de la digital, i sent passió pel món de el llibre, cap al qual ha mantingut sempre una mirada analítica, sensible i creativa”.