Núria Sempere de l’ESMUC i Cristian Rovira de SIFU segellen l’acord.

L’Escola Superior de Música de Catalunya i la Fundació Grupo SIFU han signat un conveni de col·laboració que fomenta la cooperació entre les dues institucions amb l’objectiu de promoure i facilitar l’accés a la cultura per a les persones amb discapacitat, el coneixement i la seva integració efectiva a la societat mitjançant la música. Les dues institucions conceben que la música és una eina que afavoreix la inclusió social, laboral i que promou la visualització i la difusió del talent artístic.

Mitjançant aquest acord, SIFU i ESMUC aporten els seus coneixements (en gestió de la discapacitat i en música i pedagogia, respectivament) per sumar esforços i establir camins d’actuació que afavoreixin i incrementin les diferents activitats i col·laboracions entre ambdues parts.

Així, el text del conveni fixa el marc de col·laboració entre ambdues institucions per treballar en favor del col·lectiu de persones amb discapacitat, desenvolupant activitats de promoció i d’integració social i laboral, especialment en l’àmbit artístic.

Fruit d’aquesta col·laboració, el 2 de juliol es va celebrar una primera activitat, la jornada Contribucions de la música per a una societat més inclusiva, en el marc dels cursos d’estiu de l’ESMUC.

Recerca, assessorament i capacitats artístiques

L’acord també vol afavorir el desenvolupament de projectes de recerca relacionats amb la musicoteràpia, la discapacitat i l’art inclusiu, així com l’assessorament mutu en temes de diversitat funcional relacionats amb la música i els beneficis que aquesta aporta a les persones.

Per altra banda, el conveni també busca promoure la participació d’estudiants/músics en el projecte d’art inclusiu de la Fundació SIFU.

En l’acte de signatura del conveni, la directora general de l’Escola Superior de Música, Núria Sempere, va dir que amb aquest conveni “l’ESMUC avançarà encara més en crear un centre inclusiu per a les persones amb discapacitat”. En aquesta línia, va apuntar que “l’Escola actua en aquest àmbit detectant les persones que superen les proves d’accés, però que necessiten una empenta per poder cursar els seus estudis superiors”.

“Últimament es detecten, cada vegada més, moltes persones amb discapacitats que tenen capacitats artístiques i que necessiten un tracte individualitzat perquè puguin assumir totes les seves característiques personals”, assenyalava el president de SIFU, Cristian Rovira. Segons ell, és en aquest procés on “la Fundació té el deure de posar el seu granet de sorra per donar sortida al desenvolupament d’aquestes persones i per a donar-los la màxima visibilitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram