L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha obert el procés de licitació del servei vinculat a la realització de les activitats lúdic-culturals i a la gestió de l’agenda d’activitats concertades i la coordinació de les persones educadores del Museu d’Història de Catalunya. El contracte és de tres anys prorrogables tres mes, i el termini per presentar ofertes finalitza el 15 de gener.
El contracte no genera despesa per a l’ACdPC, que serà retribuïda per l’empresa adjudicatària en funció de dues variables. L’aportació d’un cànon variable anual d’entre el 5 i el 20% sobre la facturació anual, i l’aportació d’un cànon mínim fix mensual. Aquest últim és un import calculat a partir del percentatge de cànon variable que proposi l’adjudicatària.
De la quantitat que resulti en concepte de cànon variable, al final de l’any natural es descomptaran les quantitats aportades en concepte de cànon mínim fix mensual d’acord amb el percentatge de cànon variable ofert per l’empresa.
El valor estimat del contracte tenint en compte l’estimació del volum global del negoci, la durada del contracte i les possible pròrrogues s’estima en uns 832.494,37 euros (sense IVA).
Els criteris de valoració per adjudicar el contracte tindran en compte la proposta organitzativa del model de gestió del servei (6 punts); els perfils de les persones educadores de l’organigrama (8 punts); la proposta d’actuació per a la consolidació i seguiment del públic escolar (4 punts); la proposta d’actuació per a la captació de públic familiar, turista i grups d’adults i la seva posterior implantació i seguiment (6 punts); proposta d’un sistema d’avaluació / valoració permanent (6 punts); proposta d’un guió per a l’elaboració d’activitats educatives (7 punts); proposta d’un model de memòria de seguiment (3 punts); proposta de noves activitats (4 punts), i protocol d’actuació i implantació de millores en l’atenció per a col·lectius amb discapacitats i en risc d’exclusió social, entre d’altres (5 punts).
Quant als criteris quantificables es valorarà l’oferta econòmica del cànon variable (36 punts); la millora retributiva respecte al conveni col·lectiu (13 punts), i la prestació del servei en llengües diferents al català, castellà, anglès o francès (2 punts).