La revista Enderrock ha fet públics els guardons especials de la tercera edició dels Premis de la Música Balear, els quals es lliuraran el 26 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma.

La cantautora Miquela Lladó ha estat reconeguda amb el Premi Enderrock d’Honor de la Música Balear. El jurat destaca que es va iniciar el 1967 com a sota el paraigua de la Nova Cançó i després va fundar grups “referencials” com Música Nostra i a formar part de Siurell Elèctric, Alea o l’Ensemble Llull “esdevenint una de les veus de la referencia de la cançó i la música tradicional dels Països Catalans”.

Per la seva part, el cantant Llorenç Santamaria ha estat guardonat amb el Premi Enderrock a la Trajectòria de la Música Balear, coincidint amb els 50 anys de l’inici de la seva carrera en solitari. “La seva carrera ha estat rica i diversa, com a pioner del rock balear i amb una incursió en la cançó en català”, ressalta el jurat.

El mitjà també ha fet públics els Premis Enderrock de la Crítica a partir de la votació d’una quinzena de periodistes musicals i professionals de la indústria: Bruixes, del grup Salvatge Cor, ha guanyat el premi al millor disc balear de l’any; A trenc d’alba, de Marala, el de disc revelació; i Paradís, de Joana Gomila, el Premi Especial del Jurat.

Finalment, els premis per votació popular han iniciat la segona volta, oberta fins al 15 de novembre. Els artistes amb més nominacions són Xanguito (finalistes en quatre categories), Pèl de Gall i Bep Marquès (tres) i Baaldo i Miquel Bruent (dues). Els resultats es donaran a conèixer durant la gala del 26 de novembre.